Jarní exkurze do světa vědy

Vědci Akademie věd České republiky mají pro zájemce o vědu připraveny na měsíce květen a červen Jarní exkurze do světa vědy. Akce probíhá na vybraných vědeckých pracovištích AV ČR jako volná část festivalu Týden vědy a techniky 2013.

Akce je zaměřena na studenty středních škol, ale i na širokou veřejnost. Návštěvníci Jarních exkurzí do světa vědy mají možnost navštívit vědce přímo v jejich působišti a dozvědět se zábavnou formou detailní informace o jejich práci. Mohou se tak seznámit s pestrou činností vědeckých ústavů, zúčastnit se zajímavého programu a odnést si nevšední zážitky.

V rámci akce Jarní exkurze do světa vědy je možnot pozorovat hvězdnou oblohu s astronomy, cestovat časem s archeology, navštívit laboratoře s mikrobiology, zamyslet se nad ekonomickým výzkumem s národohospodáři, studovat exotiku Asie s orientalisty, diskutovat o globálních změnách s biology a fyziology anebo zajít na terénní exkurze do české krajiny s geology.

Využijte této jedinečné příležitosti a zkuste si vědu na vlastní kůži!

Navštivte vědce přímo v jejich působišti anebo se s nimi vypravte do terénu!

Od 10. května do 30. června 2013, v Praze, Brně, Dolních Dunajovicích, Ondřejově a ve vámi vybraných geologických lokalitách v Čechách.