Nová verze knihovního řádu

Vážení uživatelé,

dne 17. 12. 2018 vstupuje v platnost nová verze Knihovního řádu. Důvodem je zavedení identifikačního systému RFID a s ním související zprovoznění samoobslužného výpůjčního zařízení. Co s sebou tyto novinky přinesou?

PŮJČUJTE SI KNIHY DOMŮ SAMI

Ti z Vás, kteří mají platné absenční členství, tedy mají možnost půjčovat si knihy z našeho fondu domů, budou moci uskutečňovat tyto své výpůjčky sami. Platí to pro všechny knihy určené k vypůjčení domů, které si objednáte z depozitářů nebo vyberete z volného výběru. Podmínkou je mít jako čtenářský průkaz zaregistrovanou čipovou kartu.

SAMOOBSLUŽNÉ VÝPŮJČNÍ ZAŘÍZENÍ – SELFCHECK

Selfcheck je umístěn přímo ve studovně u pultu informací. Tady také najdete připravené knihy objednané z depozitářů. Dokumenty jsou připravovány pod kódem složeným z prvních tří písmen jména a příjmení (u kratších jmen je samozřejmě kratší i kód). Pan Radovan Veselý tedy hledá knihy zařazené pod kódem VESRAD.

Pro samotné vypůjčení pak na selfchecku zvolte nabídku „Výpůjčka“ a řiďte se pokyny tohoto zařízení. Dokumenty, které si nechcete vypůjčit, vložte do odkládacího prostoru vpravo na pultu; budou uvolněny pro další uživatele.

JAK NA TO

  1. Položte čipovou kartu registrovanou jako čtenářský průkaz na RFID čtečku vpravo; čtenářský průkaz zde nechte po celou dobu půjčování.
  2. Jednotlivé knihy vkládejte postupně do prostoru pod monitorem.
  3. Po úspěšném připsání všech výpůjček na Vaše uživatelské konto vyberte nabídku „Konec“.
  4. Zvolte, zda budete chtít vytisknout stvrzenku s termínem vrácení.

HOTOVO – nezapomeňte si vzít Váš čtenářský průkaz!